Over ons

Ons verhaal

Almaco is een familiebedrijf, opgestart in 1989 door Ludo Cornelis en zijn vrouw, Marijke Serrien. Begonnen als algemeen schrijnwerk, maar al snel hebben zij de keuze gemaakt zich te richten tot het maken van exclusief maatwerk voor onder meer villabouw in Schilde en omstreken. Gepassioneerd door hout heeft Ludo zich gedurende zijn hele loopbaan verdiept in vakliteratuur en zichzelf continu bijgeschoold. Resultaat is een unieke ambachtelijke vakkenis, die hij dan ook begon te delen in avondonderwijs in Mechelen als docent.

Deze kennis gaat ook verder van vader op zoon; Joris zet sinds 2015 de zaak verder.

In 2015 werd de productie verhuisd van Antwerpen naar Barvaux s/O, regio Durbuy, in België. Hier is er sterk geïnvesteerd in een nieuw pand met toonzaal. Diezelfde periode is er ook een nieuwe CNC gestuurde productielijn voor het vervaardigen van maatkasten opgestart. Wil je meer weten over hoe wij kasten maken, bekijk dan zeker deze blogpagina.

Begin 2016 is onze interieur architecte Sofie Bruyneel bij Almaco gestart. Zij is bijzonder gedreven in het helpen van onze klanten naar een beter interieur. Het merendeel van de realisaties op deze website zijn ontwerpen van Sofie. Ontwerp is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf, en is daarom onherroepelijk verweven in onze bedrijfsmissie:

“Het is onze missie absoluut top-maatwerk aan te leveren, niet enkel op maat van de ruimte, maar vooral op maat van de klant met zijn verhaal en zijn persoonlijkheid. door tijd te nemen om in gesprek te gaan en te luisteren; door geen beperkingen te zien, maar mogelijkheden en oplossingen; door verder te gaan daar waar anderen opgeven.

Missie Almaco Interieur

%d